Akram Zaatari, SALT Beyoğlu’nda

SALT Beyoğlu, Arap Görsel Malzemeler Vakfı’nın kurucu ortaklarından Lübnanlı video sanatçısı ve küratör Akram Zaatari’yi, 13 Aralık Salı günü saat 18:30’da konuk edecek.
Aralık '11
Akram Zaatari’nin 2006 tarihli Objects of Study adlı işinden. Bayan Baqari’nin bir portresini gösteren çizik bir negatiften baskı. Fotoğraf: Haşim el Madani (1959) © Zaatari / AIF

SALT Beyoğlu, Arap Görsel Malzemeler Vakfı’nın kurucu ortaklarından Lübnanlı video sanatçısı ve küratör Akram Zaatari’yi, 13 Aralık Salı günü saat 18:30’da konuk edecek. Zaatari, stüdyo fotoğrafçılığının coğrafi özgünlükle ilişkili yönlerini ele alacak. Kahire’deki Studio Van Leo ve Sayda’daki (Lübnan) Studio Shehrazade’la ilgili işlerinden örnekler gösterecek. “Sondan Sonra” başlığını taşıyan konuşma, SALT Beyoğlu Açık Sinema’da gerçekleştirilecek.

Akram Zaatari’nin çalışmalarının, toplama ve belgeleme pratiğiyle bire bir ilişkisi bulunuyor. Zaatari, fotoğrafın estetik, duruş ve toplumsal kodlara dair kanıları nasıl şekillendirdiğini inceliyor ve Ortadoğu’daki fotoğrafçılık uygulamaları üzerine araştırmalar yapıyor. Şimdiki zamana, geçmiş fotoğrafik kayıtların mirası üzerinden bakan Zaatari, 1999’dan bu yana Studio Shehrazade’ın arşivine odaklanıyor. Zaatari, fotoğrafçı Haşim el Madani’nin işlerini, toplumsal ilişkilerle fotoğraf uygulamalarının bir kaydı olarak kataloglayıp sunuyor.

[sws_ui_box ui_theme=”ui-smoothness” ui_state=”ui-state-highlight” icon=”ui-icon-person”]
Akram Zaatari
Zaatari’nin işleri Centre Georges Pompidou (Paris), Tate Modern (Londra), Kunstverein Munich, Haus der Kunst (Münih), MUSAC (Leon), Kunstnernes Hus (Oslo), Lisson Gallery ve Sfeir-Semler Gallery’de (Beyrut ve Hamburg) sergilendi. Torino Trienali (2008) ile İstanbul (2011), Venedik (2007), Gwangju, Sydney ve São Paolo (2006) bienallerine katıldı. Zaatari’nin aralarında Nature Morte (2008), In this House (2005), This Day (2003) ve All is Well on the Border’ın (1997) olduğu 40’tan fazla video çalışması bulunuyor. [/sws_ui_box] ✪

Önceki

Ulaşılamayan otoritenin keyfi kararına karşı mücadele

Sonraki

5. Palto Film Günleri